lauantai 25. huhtikuuta 2015

Kohti kesää ja uusia seikkailuja

Tämäkin blogi heräilee hiljalleen talvihorroksesta ja tuleva kevät ja kesä näyttää jälleen seikkailuntäyteiseltä.

Kevään ensimmäisiä rutiineja on kaivella retkeily, melonta- ja kiipeilykamppeet varastosta, huoltaa ne ja tietenkin keksiä niille mahdollisimman paljon käyttöä alkaneella kaudella.


Taitojen kannalta itse ainakin suosin pientä verryttelyä, taitojen kertausta ja treeniä ennenkuin heittäydyn pitempiin ja vaativampiin reissuihin. Vähintäänkin yhtä tärkeää on huoltaa varusteet ja välineet iskukuntoon, ettei ainakaan niiden takia tarvitse joutua pulaan keskellä seikkailua.

On hyvä muistaa myös, että esimerkiksi kiipeilyvälineet olisi hyvä tarkistaa perusteellisesti kerran vuodessa, sen lisäksi, että ne tarkastetaan ennen käyttöä ja sen jälkeen. Kiipeilyvälineiden suhteen pitää huomioida, että niillä on valmistajan määrittelemä elinkaari, jonka päätyttyä käyttämätönkin varuste on poistettava käytöstä. Perehdy omien varusteittesi valmistajan suosituksiin ja ohjeisiin kuinka pystyt tarkastamaan ko varusteen todellisen iän. Erityisen tärkeää tämä on varusteille, jotka ovat ammattikäytössä, tätä sääntelee myös lait ja säädökset joita valvoo TUKES.


Useimmat valmistajat antavat sekeät ohjeet näihin toimenpiteisiin web-sivuillaan. Aika usein unohtuu myös se, että myös joillekkin melontavarusteille on määritelty vastaavia elinkaaria, erityisesti nostaisin kelluntaliivit esmerkiksi. Kajakeissa myös kansinarut kuluvat käytössä UV-säteilyn, mekaanisen kulumisen ja hankautumisen myötä. Ne ovat kuitenkin rescutustilanteissa erityisen olennaisia ja niitä pitää huoltaa.


Nyt huoltamaan varusteita, treenaamaan ja suunnittelemaan kaikkea kutkuttavaa ja inspiroivaa kaudelle 2015.

Ensimmäinen todellinen seikkailu kutsuu minua jo 21.-28.5. Päijänteellä, sitä voi halutessaan seurata vaikkapa täällä:
 http://paijanne.blogspot.fi
Aiheena Päijänteen seikkaileminen päästä päähän kajakilla ja kirkkoveneellä Salpauksen luonnonvara-alan opiskelijoiden kanssa!

Inspiroivaa ja aktiivista kevättä ja kesää kaikille!

bloggasi jonne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti