torstai 2. toukokuuta 2013

Kevät!

Oh Joy, kevät! Kevääseen mielletään helposti uusiutuminen, uuden luominen ja kasvaminen. Kevät on dynaamista aikaa luonnossa ja ihmiset osana sitä jakaa saman dynaamisuuden, joten ei liene ihmeellistä, että ihmisissäkin tapahtuu edellä mainittuja asioita.

Nyt oh hyvä aika karistella "talviunet" silmistä ja nauttia valon ja lämmön määrästä!

Myös luontoaktiviteetit vilkastuvat, melontakurssit käynnistyvä, kiipeilykurssit täyttyvät, rinkat ja muut retkeilyvälineet kaivetaan varastojen uumenista. Tähän aikaan vuodesta on myös hyvä hetki alottaa uusi luontoharrastus, jos luonnossa liikkuminen ei ole tuttua ennestään. Konkarit voivat viedä harrastustaan pidemmälle ja esimerkiksi asettaa uusia tavoitteita sekä harjoitella uusia taitoja / tekniikoita.Uusi harrastus on aina hyvä aloittaa asiantuntevalla opastuksella. Tästä saatavat hyödyt voivat olla esimerkiksi:
  • Harrastuksen aloittamisen kynnys madaltuu
  • Saa monipuolisemman ja realistisen kuvan harrastuksesta / aktiviteetistä
  • Välttyy monelta takapakilta, joka voi jopa johtaa harrastuksesta luopumiseen, kaikkea ei ole pakko oppia kantapäänkautta!
  • Harrastuspaikat ja maastot löytyvät asiantuntevan ohjaajan / oppaan kautta helpoiten
  • Toiminnan kannalta olennaiset tiedot ja taidot on mahdollista oppia turvallisessa ja kontrolloidussa ympäristössä, virheiden teko on sallittua, jopa suotavaa oppimisprosessin pyörteissä
  • Ohjattujen retkien, kurssien ja koulutusten kautta voi löytyä samanhenkista reissuseuraa joka voi auttaa harrastuksen aloittamisessa ja jatkamisessa
Yllä vain muutamia esimerkkejä. Konkareille taasen ohjaajan / oppaan palvelut voivat viedä osaamisen ja harrastuksen jälleen uudelle tasolle, turvallisesti.Kaikki edellä mainittu vaatii tietysti palveluntarjoajan rautaisen ammattitaidon ja osaamisen olemassaolon. Hyvänä ohjeena palveluita etsiessä on varmistua esim. palveluntarjoajan kokemuksesta, lajiliittojen pätevyyksistä ja maineesta sekä soveltuuko palvelu ja / tai  onko palvelu räätälöitävissä juuri sinulle sopivaksi. Ensiaputaidot on oltava ajantasalla kaikilla kaupallista luontopalvelua tuottavilla tahoilla.


Nähdään kursseilla, koulutuksissa, kallioilla ja pitkospuilla! Mielttömän upeaa retkeilykautta 2013!

bloggasi jonne

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti